piatok 29. marca 2013

Just moment 2





Ráno sme sa zobudili na odporný budík. Bolo presne 6:30. Tak sme neochotne vstali postavili sme sa pred skriňu. Vonku bolo slnko a vyzeralo, že je teplo. Tak som si vytiahla kraťase, pod ktoré som si dala silónky, čierne tielko na ramienka, bielo-čiernu baseballovú bundu a opäť moje oblúbené biele conversky.
Elis

Elis si vybrala čierne trištvrťové legíny, k tomu černené volnejšie tričko s nápisom HAKUNA- MATATA, čiernu koženú bundu a čierne tenisky Vans. Vošli sme do kúpelne ja som sa nalíčila tak ako včera a k tomu som si dala lesk na pery s jemným ružovým odtieňom. Elis si dala špirálu, linku a ceruzku na oči a na ústa si naniesla sýto červený rúž. Elis ten rúž hrozne pristane. Sadli sme si do kuchyne dali sme si cornflaky s mliekom. Dojedli sme, umyla som riad a odišli sme. Do školy sme prišli o pól ôsmej. Keď sme vchádzali do budovi, niekto zakričal na Elis. Ten hlas som dobre poznala. Bol to Erik. "Ahooj zlato! Dneská ti to fakt sekne." Elis naňho hneď vybehla "Zlato hovor tej tvojej suke, s ktorou si sa včera olizoval a potom ju zatiahol na záchody!" hneď ako to dopovedala mu vypálila facku a odkráčala. Vo dverách sa ešte otočila a stihla zakričať "Toto je koniec ak si to nepochopil!" zabuchla dvere. Ostatný sa postupne rozchádzali s predvedeného divadla a Erik tam ostal stáť ako obarený. Decká sa pomaly začali zbiehať do telocvične na tú prednášku. Tak sme išli aj my a našli sme si miesto v zadu. Prednáska bola nudná a dlhá. Skončili sme okolo obeda. S Elis sme sa vybrali do Starbucks. Sadli sme si na obľúbené miesto vzadu pri okne. Ja som si objednala ľadovú kávu a Elis si objednala Caramelové latté. Sedeli sme tam asi hodinu keď mi zazvonil telefón. Pozrela som sa na mobil a blikalo tam číslo na Jakea. S úsmevom na tvári som dvihla "Áno Jake? " "Ahoj An, len som sa chcel spýtať, že kde si a či nemáš čas, chcel som aby sme si zbehli von." " Ja som teraz s Elis ale keď chceš príď za nami, sme v Starbucks tam, kde vždy." "Jasné rád prídem, tak ahoj." "Ahoj." povedala som a zložila som. Počula som, že sa mu zlepšila nálada keď som mu navrhla aby prišiel za nami :) Neprešlo ani 15 minút a už sedel pri nás. Kecali sme tam asi dve hodiny. My traja si veľmi
Jake
dobre rozumieme. A Elis s Jakeom si tiež dobre rozumejú. Takto sme sa ešte asi pol hodinku rozprávali keď Elis zazvonil mobil. "Áno?" "Dobre idem" "ahoj" počuli sme, keď s niekým volala. "Ja už musím ísť mama mi volala, že mám ísť domov, tak ahojte, zajtra v škole sa vidíme." dopovedala a už jej nebolo. My s Jakeom sme ešte ostali, "Jake? Však sa tebe Elis páči? " spýtala som sa ho. "A-ako si na to priSľa prosím ťa? " zakoktal sa. "Jake pozri, poznám ťa už nejakú dobu a viem ako to u teba chodí, keď sa ti niekto páči". Začervenal sa. " An, tebe nič neunikne. Odvtedy, ako sme sa rozišli, som si začal viac všímať Elis. Je strašne zlatá a je v pohode. A j-ja ju asi ľubim. Ale ona sa stále zapletie s takými ako je Erik." povedal trochu skleslo. "Tak prečo jej nepovieš čo k nej cítiš?" "Lebo chodí s Erikom, a aj tak si myslím, že ona ma berie ako kamaráta." povedal. "No tak to si na veľkom omyle, dnes ráno mu dala kopačky - a to dosť verejné! :D " povedala som so smiechom :D Nič mi nato nepovedal. "Ideme? " "Áno."

Keď som prišla domov bolo skoro osem hodín večer, doteraz nechápem, ako sme tam mohli byť takmer sedem hodín. Išla som rovno do kúpeľne. Napustila som si vaňu a vliezla som do nej. Takto som tam ležala asi pol hodinu potom som sa zabalila do osušky a vyšla som do mojej izby. Zavrela som dvere na mojej izbe a prešla som ku skrini s ktorej som si vytiahla voľné biele tričko a kockované modré pyžamové gate. Prezliekla som sa a vysušila si vlasy. Zapla som si notebook a prihlásila som sa na fb. Blikali mi dve správy - jedna od Elis. Hneď som na ňu klikla. "ahoj, neská bolo super, prepáč že som tak náhle odišla, ale mama musela ísť súrne do roboty a nemal kto zostať doma z Lukom." Luk je jej malý brat a má päť rokov. "Elis to je v poriadku :) ja to chápem " "som rada, že sa nehneváš ... a inak asi to bude znieť divne, ale nemohli by sme si to niekedy zopakovať aj s Jakeom ?" ...ou tak po tejto správe mi začali behať dosť rôzne myšlienky typu -necíti k nemu aj ona niečo?- tak to musím nenápadne istiť :) "jasné a čo tak s Jakeom? " "vieš, odkedy nieste spolu zdá sa mi iný... alebo je stále rovnaký ale keď som chodila s tým debilom Erikom, tak som si ho nevšímala, no a teraz sa mi vidí byť.. mhhm... zlatý :3 " .. och, skoro mi oči vypadli... hneď mi v hlave vskresol nápad. NA JEJ OSLAVE ICH DÁM DOKOPY ! "mhhm .. no neviem čo ti nato mám povedať, jasné že zopakujeme :)" " An, ale je ti jasné ak mu toto povieš .. skončila som s tebou... :D " "ale neboj sa :) je to u mňa ako v hrobe " "som rada, že si to pochopila, a teraz už idem spraviť Lukovi niečo na večeru :D Tak ahoj :) " "ahoj :)"

Vypla som si s ňou chat a ešte stále mi tam blikala jedna správa. Klikla som na ňu a keď som videla že je od Liama potešilo ma to. Klikla som na ňu. "Ahoj, už som ťa tu dlho nevidel ako žiješ, čo máš nové? :) " "ahoj, viem bola u mňa moja najlepšia kamarátka tak som tu nebola, prepáč. Ale nič, som rada že je víkend, škola skončila a máme potom prázdniny .. a ty čo ? " hneď ako som stlačila enter som si všimla že je online... "som rád že sa ti darí :D tak to chápem že si tu nebola, ak je taká milá ako ty tak si viem predstaviť čo ste spolu stvárali :D " "och, ďakujem, ale to ma ešte nepoznáš, hahaha " "myslím si, že si super dievča An, tak si to u mňa nepokaz :D " .. takto sme si písali asi do jedenástej, o samých somarinách a písal mi aj srandovné scénky, keď nacvičovali na koncert :D .. potom mi napísal .. " len mi je ľúto, že si teraz spolu nebudeme môcť písať, neviem či to budem stíhať keďže s chalanmi ideme na týždeň preč.. :( tak ja idem pomaly ahoj :) " "ahoj :) nevadí potom sa ozvi :) " keď som mu poslala správu už bol off... tak som vypla notebook a ľahla som si na postel. Nevedela som zaspať a rozmýšľala som nad tou Elisinou párty. Je to už zajtra viac menej to je už hotové, ale aj tak posledné úpravy. Bude sa to konať v Starbuckse. Máme to tam rezervované celý víkend. Nebolo to najlacnejšie ale jej rodičia sú bohatí podnikatelia, tak to pre nich nebol žiadny problém. Veď predsa len 18-násť máme len raz za život. Ani neviem kedy som zaspala a ráno som sa zobudila o pól deviatej. To je akurát. Prišla som do kuchyni a  dala som si na raňajky šalát. Pomaly som sa vychystala, nahádzala som si všetky veci na oslavu do krabici, do ruky som zobrala darček pre Elis, zobrala som si klúče od bytu a od maminho auta. Zišla som do garáže, dala som do kufra veci, nasadla a odišla som. Cesta mi netrvala dlho. Na cestách nebolo veľa aút čo tu v Londýne nie je zvykom. Prešlo 15 minút a bola som na mieste. Keď som vošla dnu, bola väčšina pripravená. Pozdravila som sa s jej rodičmi, ktorí to skoro celé pripravili. Oznámili mi, že musia ísť na pracovnú cestu a vrátia sa až o týždeň. Vraj ešte skočia za Elis, zagratulujú jej a dajú jej darček. Odzdravila som ich, keď odchádzali a pustila som sa do práce.

O 11:38 som bola hotová a práve mi zvonil mobil. Pozrela som sa na mobil, blikalo mi tam meno Elis a tak som to hneď zodvihla."ahoj Elis, čo potrebuješ ? a inak všetko najlepšiééé" zkríkla som do telefónu. "ahoj, ďakujem. A prosím ťa nabudúce ma varuje pre tím ako mi začneš kričať do telefónu, haha " "a čo si to vlastne chcela?" "jááj jasné, či by si nemohla prísť ku mne, naši odišli na cestovku a vrátia sa až o týždeň. A neuhádneš čo som od nich dostala ako narodeninový darček" " jasné, prídem len sa dám trochu dokopy, pred chvílkou som vstala. No a Čo si to dostala ?" musela som trocha zaklamaŤ :D "to ti poviem u mňa tak ahoj a ponáhlaj sa " "Ahoj!" povedala som a vzápätí ma zložila.Zamkla som kaviareň. Nasadla som do auta a išla k Elis aj s darčekom. Oslava sa začína o piatej večer tak ju stihnem presne pripraviť. Som rada že som tam nepozvala Erika. Bolo by to dosť náročné vyhovoriť mu aby tam neprišiel, kedže sa rozišli. Cesta mi trvala asi hodinu, pretože bola hrozná zápcha.
"ahoj" objala ma Elis a hneď ma ťahala do obývačky. Ani si nevšimla že mám pre ňu darček. A to vám poviem že to bola dosť velká taška. Predsa len bola tam krabica s topánkami a šaty. "Elis, Elis! Stoj, môžem ti už zagratulovať ? " konečne zastala a otočila sa ku mne. "ešte raz ti prajem všetko naj naj." Vlepila som jej pusu na líce a podala jej darček. Chitila tašku a sadla si s ňou na gauč. Posadila som sa k nej, ona si vytiahla z tašky šaty a topánky. chvíľu si ich prezeraala, potom na mňa bez varovania skočila a objala ma. "ďaujem, ďakujem. Sú krásne.Ale načo mi vlaste budú? Sú také, ako to nazvať príležitostné?" zasmiala sa. "no tak hádam si nemyslíš že na tvoje narodky tu budeme sedieť. Chystám sa ťa vtiahnúť do nejakého podniku. A vlastne si my ešte stále nepovedala čo si dostala od rodičou na narodeniny " "bože mne to úplne vypadlo :D Oni mi dali chatu, je to len kúsok od Londýna " hovorila s takou radosťou a rozžiarenými očami ako malé decko. "wow tak to som nečakala, čakala som fakt hocičo iné ale chatu? " zasmiala som sa. "ani mi nevrav, ja som na nich tak vybehla" .....Potom sme si zaply TV a prepínali sme hudobné kanály. Po chvílke prerušila tv Elis. "An? a Pôjde s nami aj Jake? " Spýtala sa ma s takou nádejov v očiach. "No keď chceš tak muu môžem zavolať " "to by bolo fajn, vieŠ celkom sa mi páči " začervenala sa. "hej? to si mi prečo nepovedala?" "no vieš ja som nechcela kaziť ten vzťah čo bol medzi vami, si moja najlepšia kamarátka a žiadny chalan mi nestojí za to aby som prišla o teba" "to bolo pekné, ale s čistím svedomím ti poviem že máš volnú cestu" zasmial som sa . Ďalej sme to nerozoberali a upriamili sme náš zrak na televíziu. Po asi pol hodine som sa pozrela na mobil. Skoro mi vypadli oči. Mobil  ukazoval 14:35, ešte raz som si pretrela oči lebo sa mi nezdalo že hodinu aj pól sme sa tu vykecávali. Avšak bola to realita. "Elis musíme sa už pripraviť, poď pomôžem ti". Elis sa postavila, zobrala si darček odomňa a išli sme k nej do izby. Ja som sa ešte zastavila na chodbe pre moju tašku v ktorej som mala moje čierne šaty nad kolená bez ramienok a čierne lodičky na opätku s malou mašličkou na vrchu.
V izbe som Elis vyžehlila jej blond vlasy, dala som je tmavo špirálu a očnú linku. Dala si najemno make-up a lesk na pery. Obliekla si fialové šaty na ramienka a obula si topánky odomňa. Ja som si vlasy nakulmovala,dala som si make-up, očnú linku a špirálu. Na ústa som si naniesla rúž melónovej farby. Obliekla som si moje čierne šaty a obula som sa. Elis si išla pre kabelku, ktorú si nechala doma. V tom momente ako zasebou zavrela dvere mi zazvonil mobil. Bola to ELisina mama. "Jé dobrý, Elis je nadšená tým vašim darčekom, a stalo sa niečo?" "ahoj Ann, nie nič sa nestalo neboj sa, len ti chcem povedať aby ste sa nezlakli keď pôjdete do Starbucksu, bude tam stáť ochranka, ktorá bude púšťať ludí iba na pozvánky. Hostia to uš vedia pretože to mali napísané na pozvánky, len tebe sme to ešte nepovedali." dodala jej mama. "Ochranka ? A prečo tam bude ochranka?" "No vieš je to kvôly tomu nášmu darčeku pre Elis a zároveň aj pre teba zato že si nám pomohla s tou oslavou, ale nepoviem ti čo to je" akoby mi čítala myšlienky. Hrozen som chcela vedieť čo to je a darček. " to je samorejmosť, tak ďakujeme" "Neni začo, a ešte niečo, po tej párty chojte rovno na chatu, a o odvoz máte postaraný" "ouu, toto som nečakala ešte raz ďakujeme" "to nestojí za reč, tak si to užite :)" "dovi" a zloťila som hovor. Ešte som stihla napísať sms-ku Jakeovi že musí prísť. Pozrela som sa na hodiny a bolo už 16:35. Elis uš na mňa z dola kričala, tak som zbehla dole, zobrala som si kabelku do ktrorej som si dala mobil, klúče a nejaké malovátka.


Elisine šaty
<----/





                                Annieine šaty
                                      /--->

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára